Wanhat jutut

Verottaja varastaa...

Tarkasta veropäätöksesi! Jos olet raksalla töissä eli työmatkakulujasi kohdellaan erityisalan säädösten mukaan, voit vähentää työmatkakustannuksesi ilman ylärajaa, halvimman kulkuneuvon vaatimusta tai omavastuuta tulonhankkimiskustannuksena. Jos siis veropäätöksessä lukee työmatkakustannusten kohdalla omavastuu 600 €, niin on verovalituksen paikka. Tapauksia on tänä syksynä ollut, ehkä verottaja kokeilee kepillä jäätä, mutta yhtään virheellistä päätöstä ei saa jättää valittamatta.

 

Kannanotto

Rakennusliiton osasto 10 ry on luovuttanut apulaispormestari Pekka Salmelle laatimansa kannanoton koskien rakennuslupia ja kaavoitusta. Lue lisää...

 

Tredun työturvallisuustilanne

Alueen ammatillisesta koulutuksesta vastaavalle oppilaitokselle suoritettiin TR-mittaus samoilla kriteereillä kuin suurimmissa paikallisissa rakennusyrityksissä. Tulos oli mielenkiintoinen... Lue lisää.

 

Tapaaminen opetusministerin kanssa

Maanantaina 22.4 oli ollut koolla 11 alueellista tai yrityskohtaista edunvalvojaa ja tällöin heillä oli tilaisuus keskustella opetusministeri Jukka Gustafssonin kanssa.

Keskustelussa pääpaino oli ammattialamme ammatillisen koulutuksen "kapeikot" ja koulutuksen kehittäminen.

Käsiteltiin työpaikkaohjaaminen, 2+1 malli (viimeinen vuosi olisi oppisopimusta), opiskelijoiden tarkoituksenmukaiset ja olosuhteisiin sopivat varusteet (koulusta), oppilaitoksen yhteydenpito työmaahan ja koulutusta antavien opettajien ammattitaidon päiväntasaisuus. Keskusteltiin myös koulun antamasta teknisestä ammattitaidosta ja turvallisuusajattelusta.

Tilaisuus oli hyvähenkinen ja on aihetta uskoa, että tapaamisen yhteydessä päättäjille viedyt terveiset johtavat parempitasoiseen koulutukseen.